Pulverpaint Oy

Pulverimaalaus

Pulverimaalaus eri materiaaleille onnistuu osaavien ammattilaistemme käsissä aina varmalla otteella. Pystymme pulverimaalaamaan monen muotoisia kappaleita kustannustehokkaasti, hyödyntämällä tarpeesi mukaisia maaleja ja maalaustekniikoita. Maalattavat tuotteet voivat olla valmistettu niin putkista kuin myös erilaisista levyistä. Muita erityisvaatimuksia kappaleille ei sitten olekaan, kunhan materiaali vain kestää hyvin lämpöä ja se pystytään ripustamaan maalausradalle. Ripustaminen ei toki onnistu isompien kappaleiden kohdalla, mutta silloin pystymme hyödyntämään lattialla kulkevaa rullarataa. Kun siis tarvitset osaavaa pulverimaalaajaa, ota meihin yhteyttä!

Kustannustehokasta maalausta

Pulverimaalaus (ts. jauhemaalaus tai polttomaalaus) on erittäin kustannustehokas tapa maalata erilaisia kappaleita, tuotteita tai niiden osia. Käytetyt maalit ovat myöskin liuotin-vapaita, minkä vuoksi ne kuormittavat luontoa huomattavasti vähemmän ja tekevät maalauksesta entistä käyttäjäystävällisempää.

Pulverimaalauksessa käytettävä pulverimaali ruiskutetaan kohteeseen aina paineilman avulla. Värijauhe kulkee aluksi letkua pitkin pistooliin, jossa se varataan sähköstaattisesti. Sähköistymisen ansiosta varautunut jauhe ja ilma seos tarttuu paineilmalla ruiskuttaen pinnoitettavaan kappaleeseen. Tämän jälkeen kappale laitetaan uuniin, jossa pulverimaali sulaa tuotteen pinnalle ja muodostaa siihen erittäin kovan sekä tasaisen pinnan. Pulverimaalauksella saadaankin aikaan erittäin kestävä maalipinta, jonka kulutuksen- ja iskunkestävyys sekä muut mekaaniset ominaisuudet ovat täysin omaa luokkaansa.

 

Valitse aina kohteen mukainen pulverimaali

Pulverimaaleja on markkinoilla lukuisia eri versioita, luokiteltuna erilaisten käyttötarpeiden sekä Ral-värikartan mukaisesti. Pulverimaalaukseen tarkoitettuja maaleja löytyykin niin sisä- kuin myös ulkokäyttöön, viimeisteltynä eri kiiltoasteilla sekä pintakuvioilla.

Esimerkiksi epoksimaalit kestävät erinomaisesti liuottimia, kemikaaleja sekä mekaanista kulutusta. Näin ollen niitä kannattaa käyttää erityisesti kalusteiden, lankatuotteiden sekä putkien maalaukseen. Markkinoilta löytyy myös epoksi-polyesterimaaleja, jotka kestävät kulutusta hyvin. Niiden käyttökohteisiin taas lukeutuvat esimerkiksi toimistokalusteet, hyllyt, sisävalaisimet sekä kotitalouskoneet.

 

Polyesterimaali kestää säärasitusta erinomaisesti ja soveltuukin hyvin ulkokäyttöön. Erinomaisia käyttökohteita ovat esimerkiksi ulkovalaisimet, ikkuna-ja oviprofiilit, puutarha- ja katukalusteet sekä maatalous- ja metsäkoneet.

Sinkkipohjainen maali taas muodostaa maalattavan kohteen pinnalle vahvan kalvon, joka kestää kemiallisia aineita, eikä halkeile edes korroosion vaikutuksesta. Sinkkimaalin päälle voidaan myös pulverimaalata toinen väri, esimerkiksi polyesterijauhemaalilla, mikäli pintakäsittelyssä olevalle tuotteelle halutaan luoda erilaista ilmettä ja parantaa samalla sen korroosion kestoa.

Anna meidän auttaa

Sinun ei kuitenkaan tarvitse murehtia maalien eri käyttötarkoituksista, sillä kun otat meihin yhteyttä, valitsemme sinulle aina käyttökohteesi ja tarpeidesi mukaisen pulverimaalin. Joka kestää aikaa ja toistuvaakin kulutusta, myös vaativissa olosuhteissa.

 

Kun pulverimaalaus tulee ajankohtaiseksi ja etsit osaavaa kumppania, katso alla oleva video, lataa esitteemme ja ota meihin yhteyttä!

Lataa esite Ota yhteyttä