Pulverpaint Oy

Pulverimaalaus

Pulverimaalaus eri materiaaleille onnistuu osaavien ammattilaistemme käsissä aina varmalla otteella. Pystymme pulverimaalaamaan monen muotoisia kappaleita kustannustehokkaasti, hyödyntämällä tarpeesi mukaisia maaleja ja maalaustekniikoita.

Minkälaisille pinnoille pulverimaalaus sopii?

Pulverimaalilla käsiteltävät tuotteet voivat olla valmistettu niin putkista kuin myös erilaisista levyistä. Muita erityisvaatimuksia kappaleille ei sitten olekaan, kunhan materiaali vain kestää hyvin lämpöä ja se pystytään ripustamaan maalausradalle.

Ripustaminen ei toki onnistu isompien kappaleiden kohdalla, mutta silloin pystymme hyödyntämään lattialla kulkevaa rullarataa. Kun siis tarvitset osaavaa pulverimaalaajaa, ota meihin yhteyttä!

Pulverimaali takaa kestävän pinnan

Pulverimaalaus, eli toisin sanottuna jauhemaalaus tai polttomaalaus, on erittäin kustannustehokas tapa maalata erilaisia kappaleita, tuotteita tai niiden osia. Pulverimaalilla käsitelty pinta kestää toistuvaakin kulutusta, myös vaativissa olosuhteissa. Se on pitkä-ikäinen ratkaisu pintakäsittelylle.

Käytetyt maalit ovat myöskin liuotin-vapaita, minkä vuoksi ne kuormittavat luontoa huomattavasti vähemmän ja tekevät maalauksesta entistä käyttäjäystävällisempää.

Miten pulverimaalaus toimii käytännössä?

Pulverimaalauksessa käytettävä pulverimaali ruiskutetaan kohteeseen aina paineilman avulla. Värijauhe kulkee aluksi letkua pitkin pistooliin, jossa se varataan sähköstaattisesti.

Sähköistymisen ansiosta varautunut jauhe ja ilma seos tarttuu paineilmalla ruiskuttaen pinnoitettavaan kappaleeseen. Tämän jälkeen kappale laitetaan uuniin, jossa pulverimaali sulaa tuotteen pinnalle ja muodostaa siihen erittäin kovan sekä tasaisen pinnan.

Pulverimaalauksella saadaankin aikaan erittäin kestävä maalipinta, jonka kulutuksen- ja iskunkestävyys sekä muut mekaaniset ominaisuudet ovat täysin omaa luokkaansa.

 

Pulverimaali – Ominaisuudet ja pulverimaalin valinta

Pulverimaaleja on markkinoilla lukuisia eri versioita, luokiteltuna erilaisten käyttötarpeiden sekä RAL-värikartan mukaisesti. Pulverimaalaukseen tarkoitetut pulverimaalit sopivatkin niin sisä- kuin myös ulkokäyttöön, viimeisteltynä eri kiiltoasteilla sekä pintakuvioilla.

Erilaiset pulverimaalit

Esimerkiksi epoksimaalit kestävät erinomaisesti liuottimia, kemikaaleja sekä mekaanista kulutusta. Näin ollen niitä kannattaa käyttää erityisesti kalusteiden, lankatuotteiden sekä putkien maalaukseen.

Markkinoilta löytyy myös epoksi-polyesterimaaleja, jotka kestävät kulutusta hyvin. Niiden käyttökohteisiin taas lukeutuvat esimerkiksi toimistokalusteet, hyllyt, sisävalaisimet sekä kotitalouskoneet.

Sinkkipohjainen maali taas muodostaa maalattavan kohteen pinnalle vahvan kalvon, joka kestää kemiallisia aineita, eikä halkeile edes korroosion vaikutuksesta.

Sinkkimaalin päälle voidaan myös pulverimaalata toinen väri, esimerkiksi polyesterijauhemaalilla, mikäli pintakäsittelyssä olevalle tuotteelle halutaan luoda erilaista ilmettä ja parantaa samalla sen korroosion kestoa.

Pulverimaalaus värit

Pulverimaali värit ovat RAL-värikartan mukaisia ja perustuvat maailmanlaajuiseen väristandardiin. Pulverimaalaus onnistuu siis useissa eri väreissä ja voit halutessasi tutustua värikarttaamme tai kysyä lisää puhelimitse.

Pulverimaalin värin lisäksi pinnan viimeistely toteutetaan aina kohteen mukaan. Pintaan on mahdollista valita kiiltoaste, sekä tekstuuri.

 

Polyesteri on yleisin pulverimaali

Polyesterimaali kestää säärasitusta erinomaisesti ja soveltuukin hyvin ulkokäyttöön. Erinomaisia polyesterimaalin käyttökohteita ovat esimerkiksi:

  • ulkovalaisimet
  • ikkuna-ja oviprofiilit
  • puutarha- ja katukalusteet
  • maatalous- ja metsäkoneet.

Polyesterimaali kestää hyvin säävaihteluita, sekä lämpö ja uv säteilyä.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse murehtia maalien eri ominaisuuksista, sillä kun otat meihin yhteyttä, valitsemme sinulle aina käyttökohteesi ja tarpeidesi mukaisen pulverimaalin.

 

Ammattitaitoinen toteutus kustannustehokkaasti

Pulverimaalin valinta ja pulverimaalauksen suorittaminen on haastava toimenpide, joka vaatii paljon työkokemusta ja asiantuntijuutta. Maalattaviin kappaleisiin on tärkeää tehdä pintakäsittely, jolloin maalattavan kappaleen pinta on täysin puhdas ja maalauksen lopputulos on paras mahdollinen. Jos haluat varmistua että maalaus on tehty kunnolla ja pulverimaali kestää kunnolla, kannattaa antaa ammattilaisen hoitaa maalaus.

Pulverpaintilla on pulverimaalauksen erikoisosaaja, sillä meillä on vuosikymmenien kokemus ja olemme alan ammattilaisia.

Meidän kanssamme voit tehdä myös pulverimaalaus sopimuksen, jolloin maalaamme tietyn määrän kappaleita kuukaudessa tiettyyn hintaan. Tällöin voit olla myös varma, että kaikki maalaukset valmistuvat juuri silloin, kun sinä haluat.

Lue lisää:

Pulverimaalaus hinta

Pulverimaalaus Lahti

Kun etsit lisätietoa pulverimaalauksesta tai etsit osaavaa kumppania, kannattaa katsoa alla oleva video, ladata esitteemme, tai ottaa  suoraan meihin yhteyttä!

Lataa esite Ota yhteyttä