Teollisuuden Pulverimaalaus – pulverimaalauksen prosessin vaiheet

Pulverimaalaus on tehokas menetelmä metallipintojen suojaamiseksi ja viimeistelemiseksi. Laadukas pulverimaalaus tarjoaa vaativiinkin teollisuuden olosuhteisiin kestävyyttä, viimeistellyn näköisen pinnan ja korroosiosuojan. Olemme erikoistuneet erityisesti pienten sarjojen pintakäsittelyyn, ja tämä kokemus on tuonut meille ammattitaidon ainutlaatuistenkin haasteiden ratkaisuun. 

Millaiset ovat teollisuuden pulverimaalaus prosessin vaiheet pienten sarjojen maalauksessa, ja mitä erityistä yksittäisten kappaleiden maalauksessa tulee ottaa huomioon? Tähän saat vastauksen tästä artikkelista. 

1.     Pulverimaalauksen ensimmäinen vaihe: Maalattavan kappaleen vastaanotto

Kun kappaleet saapuvat maalaamoon, suoritetaan ensimmäisenä vastaanottotarkastus. Tässä vaiheessa tarkistetaan, että kuljetuksen aikana ei ole tapahtunut vahinkoja, kuten naarmuja, kolhuja tai muita vaurioita, jotka voisivat vaikuttaa maalausprosessin lopputulokseen. Tämä vaihe on perusta koko prosessin laadulle. On tärkeää varmistaa, että jokainen kappale on optimaalisessa kunnossa ennen pintakäsittelyn aloittamista.

2.      Pulverimaalauksen toinen vaihe: Esikäsittely – Perusta laadukkaalle pintakäsittelylle

Esikäsittely on kriittinen vaihe teollisuuden pulverimaalauksessa, ja se voi sisältää sekä pesun että raepuhalluksen. Esikäsittelyn, eli pesun ja raepuhalluksen huolellisuus varmistaa, että maali tarttuu kunnolla jauhemaalattavaan pintaan ja antaa hyvän korroosionsuojan. Nämä kaksi menetelmää, pesu ja raepuhallus, palvelevat erilaisia tarkoituksia ja niiden käyttö valitaan projektin tarpeiden mukaan. 

Pulverimaalausta ennen – pesu

Pesuprosessi on suunniteltu poistamaan pinnalta öljy, liat, rasvat ja muut epäpuhtaudet, jotka voivat heikentää maalin tarttuvuutta ja lopullisen maalipinnan laatua. Menetelmä täydentää prosessia parantamalla korroosionkestävyyttä ja maalin adheesiota. Pesu on yleensä esikäsittelyn ensimmäinen askel. Esikäsittelypesu on tärkeä pintakäsittelyn vaihe silloin, kun pinnalla on öljyjä tai rasvoja, jotka voivat estää maalin tarttumisen kunnolla.

Pesussa kappaleen pinta puhdistetaan perusteellisesti ja se antaa kappalelle hyvän tartuntapohjan maalausta varten. Se on välttämätön askel kaikissa maalausprojekteissa, ja onkin usein riittävä esikäsittely, kun käsitellään uusia tai suhteellisen puhtaita pintoja, joilla ei ole raskasta ruostetta tai vanhoja maalikerroksia. Jos kappale ei ole uusi tai erityisen puhdas, on suositeltavaa suorittaa pesun lisäksi kappaleen raepuhallus. 

Pulverimaalausta ennen – raepuhallus

Raepuhallus on hieman aggressiivisempi menetelmä, joka on suunniteltu poistamaan ruoste, vanha maali ja muut pinnan epätasaisuudet. Menetelmäksi valitaan teräsraepuhallus, lasikuulapuhallus tai raepuhallus alumiinioksidilla käsiteltävän kappaleen materiaalin mukaan. Rae puhalletaan korkealla paineella käsiteltävän kappaleen pintaan. Raepuhallus ei ainoastaan puhdista pintaa, vaan myös luo karheuden, joka parantaa maalin mekaanista tarttuvuutta.

Raepuhalluksen etuna on sen kyky käsitellä vaikeita pintoja, kuten voimakkaasti ruostuneita tai jo aiemmin maalattuja kappaleita. 

3.      Pulverimaalauksen kolmas vaihe: Ripustaminen maalauslinjastolle

Esikäsittelyn (maalaus tai raepuhallus) jälkeen kappaleet ripustetaan maalauslinjastolle. Ripustusvaihe on olennainen osa teollisuuden pulverimaalausprosessia, sillä se varmistaa, että kappaleet ovat oikeassa asennossa maalauksen aikana ja että maali levittyy tasaisesti jokaiselle pinnalle. Tässä vaiheessa ammattitaitoinen henkilökunta arvioi kunkin kappaleen muodon ja koon, määrittäen parhaan ripustustavan, joka mahdollistaa maalin optimaalisen levityksen. 

Kappaleiden ripustaminen linjastolle vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta; kappaleiden on oltava riittävän etäällä toisistaan, jotta elektrostaattinen jauhemaali pääsee tarttumaan tasaisesti kaikkiin pintoihin. Samalla on varmistettava, että ripustuspisteet on suunniteltu siten, etteivät ne jätä jälkiä näkyville alueille, mikä voisi heikentää valmiin tuotteen ulkonäköä. Ripustuksen onnistuminen on avainasemassa koko maalausprosessin laadulle, sillä se ei ainoastaan vaikuta maalipinnan tasaisuuteen ja ulkonäköön, vaan myös tehostaa maalausprosessia ja minimoi tuotantohävikkiä. Samalla suoritetaan kappaleiden suojaukset ja kierteiden tulppaukset.        

4.      Pulverimaalaus

Pienten sarjojen erikoistuneessa pulverimaalauksessa jokaisen kappaleen maalaaminen vaatii tarkkuutta. Tässä vaiheessa käytetään hyväksi sähköstaattista varautumista, joka saa aikaan maalin ja maalattavan kappaleen välisen voimakkaan vetovoiman. Pulverimaalijauhe kuljetetaan letkua pitkin maalauspistooliin, jossa se varataan sähköstaattisesti. Tämä varaus mahdollistaa jauhepartikkeleiden tasaisen leviämisen ja kiinnittymisen maalattavalle pinnalle paineilmalla tapahtuvan ruiskutuksen aikana ja se varmistaa näin maalipinnan tasaisen ja kattavan peiton.

Kun maalaus on suoritettu, kappale siirtyy kovetusprosessiin, jossa korkea lämpötila saa pulverimaalin sulamaan. Tämä prosessi varmista maalikerroksen kovettumisen, mikä luo erittäin kestävän ja iskunkestävän pinnan. Pulverimaalattu pinta on siis paitsi esteettisesti miellyttävä myös käytännöllisesti kestävä, mikä tekee siitä ihanteellisen ratkaisun monenlaisiin sovelluksiin teollisuudessa.

Pulverimaalauksen hyödyt: 

  • Kestävyys ja korroosiosuoja: Laadukas pulverimaalaus tarjoaa tuotteille erinomaisen kestävyyden ja korroosiosuojan. Tämä parantaa tuotteiden elinikää ja vähentää reklamaatioita, mikä puolestaan lisää asiakkaiden tyytyväisyyttä ja uskollisuutta. 
  • Monipuoliset viimeistelyvaihtoehdot: Tarjoamalla laajan valikoiman värejä ja viimeistelyjä, yritykset voivat vastata paremmin loppuasiakkaiden yksilöllisiin tarpeisiin ja mieltymyksiin, mikä voi laajentaa asiakaskuntaa ja lisätä myyntiä.

5.      Pulverimaalauksen viides vaihe: Jälkitarkastus – Yksityiskohtien huomioiminen

Viimeisessä vaiheessa, jälkitarkastuksessa, pieniin sarjoihin erikoistuminen mahdollistaa perusteellisen ja yksityiskohtaisen laadunvalvonnan. Jokainen kappale tarkastetaan huolellisesti, jotta voidaan varmistua, että maalipinta täyttää kaikki tekniset ja esteettiset vaatimukset. Tämä tarkastusprosessi takaa, että kaikki mahdolliset puutteet korjataan ennen tuotteen toimittamista asiakkaalle.

Teollisuuden pulverimaalaus prosessi – yhteenveto

Teollisuuden pulverimaalaus on monivaiheinen prosessi, joka tarjoaa metallipinnoille korkeatasoisen suojan ja viimeistelyn. Prosessi alkaa maalattavan kappaleen vastaanottotarkastuksesta, jossa varmistetaan kuljetuksen aikana syntyneiden vahinkojen puuttuminen ja pinnan laatu. Tämän jälkeen kappaleet käyvät läpi esikäsittelyn, joka voi olla joko pesu tai raepuhallus kappaleen materiaalin ja vaatimusten mukaan. Esikäsittelyn tarkoituksena on varmistaa, että pinta on optimaalisessa kunnossa maalaukselle, parantaen maalin tarttuvuutta ja lopullisen maalipinnan laatua.

Kun esikäsittely on valmis, kappaleet ripustetaan maalauslinjastolle. Ripustus on tärkeä vaihe, sillä se varmistaa, että kappaleet ovat oikeassa asennossa maalauksen aikana, jotta maali levittyy tasaisesti. Pulverimaalaus itsessään käyttää sähköstaattista varautumista, joka vetää värijauhetta maalattavaan pintaan. Maalausvaiheen jälkeen kappaleet siirtyvät kovetusprosessiin, jossa pulverimaali sulaa ja kovettuu, luoden kestävän ja iskunkestävän pinnan.

Jälkitarkastus on viimeinen vaihe, jossa varmistetaan maalipinnan laatu ja että se täyttää kaikki tekniset sekä esteettiset vaatimukset. Tämä vaihe korostaa pienten sarjojen maalauksessa tarvittavaa huolellisuutta ja tarkkuutta, sillä jokainen kappale vaatii yksilöllistä huomiota. Prosessin jokainen vaihe on suunniteltu tukemaan korkealaatuisen lopputuloksen saavuttamista, mikä tekee pulverimaalauksesta luotettavan valinnan monille erilaisille teollisuuden sovellutuksille.

Tutustu lisää teollisuuden pulverimaalauksen prosessiin tästä videosta.

Miksi valita meidät kumppaniksi?

  • Erikoistuminen pienten sarjojen maalaukseen: Tarjoamme asiakkaillemme maksutonta konsultointia pintakäsittelyyn liittyen. Meiltä saat yksilöllistä palvelua ja joustavuutta, mikä tekee yhteistyöstä vaivatonta ja molemmille mukavaa.
  • Yksilölliset ratkaisut: Tarjoamalla teille juuri tarpeisiinne sopivan maalauksen, mukaan lukien oikean esikäsittelyn, värin ja viimeistelyn. Autamme sinua tekemään ostamisesta sujuvaa ja miellyttävää.
  • Ammattitaito: Vuosikymmenten kokemus ja ammattitaito ainutlaatuistenkin haasteiden ratkaisemisessa antavat teille luottamuksen siihen, että teidän erityistarpeenne ymmärretään ja otetaan huomioon.
  • Toimitus ympäri Suomen: Sijaitsemme keskeisellä paikalla ja meillä on rahtisopimukset, jotka mahdollistavat toimitukset minne päin Suomea tahansa. 

Asiakkaan sanoin:

“Olemme kilpailuttaneet muitakin maalausyrityksiä, mutta Pulverpaint tarjoaa meille parhaimman palvelukokonaisuuden hintansa, laatunsa sekä sijaintinsa suhteen. Pulverpaint on toimitusvarma toimittaja.” – Jokke-Koneistuksen toimitusjohtaja Kalle Paloneva

“Yhteistyömme Pulverpaintin kanssa alkoi, kun etsimme laadukasta jälkeä tekevää pintakäsittelijää pulverimaalauspuolelta. Kuulimme eräältä omalta asiakkaaltamme, että Ähtärissä sijaitsevan Pulverpaint Oy:n tekemät pulverimaalaukset ovat jäljeltään laadukkaita. Käytännössä yhteistyö lähti puskaradion perusteella” – MTM-Steelin toimitusjohtaja Miika Saarimaa

Valitse Pulverpaint – kun haluat kerralla maaliin

Pyydä tarjous

Toimitamme ympäri Suomen

Pulverpaint Oy

Inhantie 14
63700 Ähtäri
Y-tunnus: 1595607-2

Copyright © 2024 Pulverpaint Oy