Pulverpaint Oy

Jauhemaalaus

Meiltä jauhemaalaus onnistuu varmalla otteella. Pystymme jauhemaalaamaan yrityksille ja teollisuuden alojen tarpeisiin monenmuotoisia kappaleita, erittäin kustannustehokkaasti erilaisia jauhemaaleja käyttämällä. Myös sarjatuotannot onnistuvat.

Maalattavat tuotteet voivat olla valmistettu joko levystä tai putkesta, kunhan materiaali kestää lämpöä ja ne voidaan ripustaa maalausradalle. Isommat kappaleet, joita emme voi ripustaa maalausradalle, laitamme jauhemaalausta varten erilliselle lattialla kulkevalle rullaradalle.

Ota yhteyttä

Kustannustehokas menetelmä

Jauhemaalausta kutsutaan yleisesti myös nimellä pulverimaalaus tai polttomaalaus. Jauhemaalaus on erittäin kestävä ja kustannustehokas tapa maalata, niin yksittäisiä kappaleita kuin myös sarjatuotantona. Lue jauhemaalauksen hinnoittelusta täältä.

Miten jauhemaalaus tehdään?

Jauhemaalauksessa käytettävä pulverimaali ruiskutetaan maalattavaan kappaleeseen paineilmaa apuna käyttäen. Värijauhe kulkee letkua pitkin pistooliin, jossa se varataan sähköstaattisesti. Varattu jauhe/ilmaseos tarttuu pinnoitettavaan kappaleeseen. Tämän jälkeen kappale laitetaan uuniin, jossa jauhemaali sulaa muodostaen kovan ja tasaisen pinnan.

Jauhemaalaus saa siis aikaan maalipinnan, jonka mekaaniset ominaisuudet, kuten kulutuksen- ja iskunkestävyys ovat täysin omaa luokkaansa. Jauhemaalit ovat täysin liuotteettomia, jonka vuoksi ne ovat huomattavasti vähemmän luontoa kuormittavia ja käyttäjäystävällisiä.

 

Jauhemaalauksessa tärkeää on kohteen mukainen pulverimaali

Jauhemaaleja on saatavilla lähes minkä tahansa käyttötarpeen mukaan. Pulverimaalin värit on saatavilla koko Ral-värikartan mukaisesti. Jauhemaalaukseen tarkoitettuja maaleja löytyy eri käyttökohteiden mukaan sisä- ja ulkokäyttöön, erilaisilla kiiltoasteilla ja pintakuvioilla viimeisteltynä. Näin ollen löydämmekin yhdessä aina sinun yrityksesi tarpeisiin parhaiten soveltuvan pulverimaalin.

Epoksijauhemaalit

Epoksijauhemaalit kestävät erinomaisesti liuottimia, kemikaaleja sekä mekaanista kulutusta. Käyttökohteita ovat mm. kalusteet, lankatuotteet ja putket.

Epoksi-polyesterijauhemaalit

Epoksi-polyesterijauhemaalit ovat kulutusta kestäviä. Käyttökohteita näille jauhemaaleille ovat mm. toimistokalusteet, hyllyt, sisävalaisimet ja kotitalouskoneet.

Ota yhteyttä

 

Polyesterijauhemaalit

Polyesterijauhemaalit kestävät erinomaisesti säärasitusta ja soveltuvat hyvin ulkokäyttöön. Käyttökohteita ovat puutarha- ja katukalusteet, ulkovalaisimet, ikkuna-ja oviprofiilit sekä maatalous-ja metsäkoneet.

Sinkkijauhemaalit

Sinkkipohjamaali muodostaa vahvan kalvon kemiallisia aineita ja korroosiota vastaan. Sinkkijauhemaalin päälle voidaan pulverimaalata esim. polyesterijauhemaalilla toinen väri, mikäli halutaan pintakäsiteltävälle tuotteelle hieman ilmettä ja lisää korroosionkestoa.

Lue erilaisten materiaalien ja kappaleiden maalauksesta:

 

Antibakteerinen maali ja antimikrobiaalinen jauhemaalaus luovat yhdessä kestävän ja hygieenisen pinnan

Monet yritykset sekä julkisen sektorin toimijat edellyttävät maalattavilta tuotteilta ja pinnoilta erittäin korkeaa hygieniatasoa. Tähän tarpeeseen tarjoaa ratkaisun antimikrobiaalinen jauhemaalaus sekä prosessissa käytetty uusi antibakteerinen maali, jotka yhdessä saavat aikaan erittäin hygieenisen ja kestävän pinnan. Maalauksessa käytetty jauhemaali hylkii haitallisia mikrobeja ja bakteereita antimikrobista hopea-fosfaattilasia sisältävän teknologisen pinnoitteen avulla. Samalla se estää homeen syntymistä sekä parantaa maalipinnan kulutus- ja korroosionkestoa, jopa kovien kemikaalien ja märkähankauksen osalta.

Antibakteerinen maali soveltuu hyvin moneen eri käyttötarkoitukseen ja joukosta löytyykin niin allergiatunnuksella varustettuja sisämaaleja, betoni-, tasoite- ja rakennuslevypinnoille sopivia jauhemaaleja kuin myös kestävyydeltään huippuluokkaa olevia polyesterijauhelakkoja. Näin ollen antimikrobiaalista jauhemaalausta voidaan hyödyntää erilaisissa tuotteissa ja pinnoissa, hyvinkin paljon toisistaan poikkeavissa käyttötarkoituksissa.

Antimikrobiaalinen jauhemaalaus

 

Ota avuksi ammattilainen

Jauhemaalin valinta ja oikeaoppinen käyttö vaativat kuitenkin taakseen asiantuntijuutta, jonka avulla osataan huomioida sekä käyttökohteen että pintakäsiteltävän tuotteen muut erikoispiirteet. Meillä Pulverpaintillä on takanamme pitkä kokemus alalta, jonka ansiosta osaamme valita juuri sinun yrityksesi tuotteisiin ja käyttötarpeisiin sopivimmat maalit sekä toteuttaa kestävän jauhemaalauksen aina erittäin kustannustehokkaasti. Jauhemaalaamomme käyttää myös ISO 9001:2015 pohjautuvaa laadunhallintajärjestelmää.

Kun jauhemaalaus tulee ajankohtaiseksi ja etsit osaavaa kumppania, katso alla oleva video, lue lisää esitteestämme ja ota meihin yhteyttä!

Lataa esite Ota yhteyttä