Pulverpaint Oy

Jauhemaalaus

Meiltä jauhemaalaus onnistuu varmalla otteella. Pystymme jauhemaalaamaan jauhemaaleja käyttämällä kustannustehokkaasti monenmuotoisia kappaleita. Maalattavat tuotteet voivat olla valmistettu levystä tai putkesta, kunhan materiaali kestää lämpöä ja ne voidaan ripustaa maalausradalle. Isommat kappaleet, joita emme voi ripustaa maalausradalle, laitamme jauhemaalausta varten erilliselle lattialla kulkevalle rullaradalle.

Jauhemaalaus on kustannustehokasta

Jauhelaamalus on kustannustehokas tapa maalata. Jauhemaalit ovat täysin liuotteettomia, jonka vuoksi ne ovat vähemmän luontoa kuormittavia ja käyttäjäystävällisiä. Jauhemaalauksessa käytettävä pulverimaali ruiskutetaan maalattavaan kappaleeseen paineilmaa apuna käyttäen. Värijauhe kulkee letkua pitkin pistooliin, jossa se varataan sähköstaattisesti. Varattu jauhe/ilmaseos tarttuu pinnoitettavaan kappaleeseen. Tämän jälkeen kappale laitetaan uuniin, jossa pulverimaali sulaa muodostaen kovan ja tasaisen pinnan. Jauhemaalauksella saadaan maalipinta, jonka mekaaniset ominaisuudet, kuten kulutuksen- ja iskunkestävyys ovat omaa luokkaansa. Jauhemaalausta kutsutaan yleisesti myös pulverimaalaukseksi.

 

Jauhemaalauksessa tärkeää kohteen mukainen pulverimaali

Jauhemaaleja on eri käyttötarpeiden mukaan Ral-värikartan mukaisesti. Jauhemaalaaukseen tarkoitettuja maaleja löytyy eri käyttökohteiden mukaan sisä- ja ulkokäyttöön, erilaisilla kiiltoasteilla ja pintakuvioilla.

Epoksijauhemaalit kestävät erinomaisesti liuottimia, kemikaaleja sekä mekaanista kulutusta. Käyttökohteita ovat mm. kalusteet, lankatuotteet ja putket.

Epoksi-polyesterijauhemaalit ovat kulutusta kestäviä. Käyttökohteita näille jauhemaaleille ovat mm. toimistokalusteet, hyllyt, sisävalaisimet ja kotitalouskoneet.

 

Polyesterijauhemaalit kestävät erinomaisesti säärasitusta ja soveltuvat hyvin ulkokäyttöön. Käyttökohteita ovat puutarha- ja katukalusteet, ulkovalaisimet, ikkuna-ja oviprofiilit sekä maatalous-ja metsäkoneet.

Sinkkipohjamaali muodostaa vahvan kalvon kemiallisia aineita ja korroosiota vastaan. Sinkkijauhemaalin päälle voidaan pulverimaalata esim. polyesterijauhemaalilla toinen väri, mikäli halutaan pintakäsiteltävälle tuotteelle hieman ilmettä ja lisää korroosionkestoa.