Raepuhallus yli 22 vuoden kokemuksella

Laadukkaat puhallukset – raepuhallus, sinkopuhallus tai teräsraepuhallus

Raepuhalluksella saadaan poistettua kappaleen pinnasta epäpuhtaudet, muun muassa ruoste ja valssihilse. Puhalluksen jälkeen kappaleen pinta on karheudeltaan optimaalinen jauhemaalaukselle, jolloin jauhemaalin tartunta on todella hyvä. Menetelmäksi valitaan teräsraepuhallus, lasikuulapuhallus tai raepuhallus alumiinioksidilla käsiteltävän kappaleen materiaalin mukaan. Meiltä saat Ähtäristä myös sinkopuhalluspalvelut.

Miksi tilata puhallustyö meiltä?

Kestävä lopputulos

Ammattiylpeytemme ei anna meidän oikaista, vaan puhallus tehdään aina kestävää lopputulosta silmällä pitäen

Nopea toimitus

Jos lupaamme toimittaa tuotteesi nopeasti, niin saat sen vaikka samana päivänä.

Meiltä myös teollinen maalaus

Meiltä saat puhalluksen yhteydessä aina myös tarvittavan teollisen maalauksen, joten sitä ei tarvitse ostaa muualta.

Lue lisää

Vaihtoehtona erilaiset pesut

Jos teräsraepuhallusta tai sinkopuhallusta ei jostain syystä haluta tai voida käyttää, voimme esikäsitellä pinnat myös erilaisilla pesuilla. Oikein suoritettu kemiallinen pesu poistaa kappaleiden pinnasta lian ja rasvan, joka puolestaan antaa maalille otollisen tartuntapinnan ja parantaa maalauksen korroosion kestoa. Erilaisia pesujamme ovat muun muassa alkaalinen pesu, rautafosfatointi ja passivointi.

Puhalluksen hinta ja toimitusaika

Raepuhallus ja sinkopuhallus hinnoitellaan työhön käytettävän tuntimäärän mukaan. Mitä paremmin osaat kuvailla puhallettavan tuotteen muodon, mitat, painon ja käyttötarkoituksen, sitä paremman tarjouksen osaamme antaa heti kättelyssä.

Normaalisti puhalluksella on viikon toimitusaika, mutta kerrothan mikäli tarvitset tuotteesi nopeammin ja teemme tästä parhaamme mukaan mahdollista. Tarvittaessa meiltä löytyy rahtisopimukset.

Minkälaisille pinnoille raepuhallus sopii?

Raepuhallus soveltuu useille valmistusmateriaaleille. Käytämme puhalluksessa pääasiassa teräsraetta, mutta tarvittaessa voimme puhaltaa myös alumiinioksidilla ja lasikuulalla.

Mitä hyötyä on teräsraepuhalluksesta?

Teräsraepuhallus on tehokas ja ympäristöystävällinen menetelmä metalliosien puhdistamiseen.

 • Teräsraepuhallus puhdistaa metalliosat tehokkaasti erilaisista epäpuhtauksista, kuten leikkaushilseestä, ruosteesta ja maalista.
 • Käsittely varmistaa, että pintakäsittelyn pinnoite kiinnittyy tasaisesti ja laadukkaasti kappaleen pinnalle.
 • Teräsrae on uudelleenkäytettävä materiaali, joka vähentää oleellisesti jätteiden ja ympäristöhaittojen syntymistä verrattuna kertakäyttöisiin puhallusmateriaaleihin.
 • Teräsraepuhallus on kustannustehokas esikäsittelymenetelmä.
 • Teräsraepuhallus soveltuu monenlaisten projektien toteuttamiseen, mukaan lukien suurikokoiset kappaleet.
 • Korkealaatuinen maalaustulos saadaan aikaiseksi huolellisella pohjatyöllä, johon teräsraepuhallus on olennainen osa.

Mikä on alumiinioksidi puhallus?

Alumiinioksidi puhallus on tehokas menetelmä erilaisten pintojen puhdistamiseen ja karhentamiseen.

 • Alumiinioksidi on erittäin kova (9 Mohs) ja särmikäs puhallusaine. Sen äärimmäisen kovuuden, särmikkään muodon ja tehokkaiden hiontaominaisuuksien ansiosta alumiinioksidi on erittäin tehokas puhallusaine.
 • Alumiinioksidi soveltuu vaikeimpienkin materiaalien puhallukseen. Se soveltuu hyvin valssihilseen, ruosteen ja vanhan pinnoitteen poistoon.
 • Alumiinioksidi on kierrätettävä puhallusaine.
 • Matalan rautapitoisuuden vuoksi alumiinioksidi soveltuu hyvin ei-ferriittisten materiaalien puhallukseen.

Asiakkaamme kertovat

”Pulverpaintilaiset ovat hyviä tyyppejä!” – Riuttolehto Oy

Pulverpaintilaiset ovat hyviä tyyppejä!” Riuttolehto Oy markkinoi, suunnittelee, valmistaa sekä huoltaa sykesyöttöisiä TAPIO-harvestereita. Tämän lisäksi he palvelevat erilaisten hydrauliikkajärjestelmien suunnittelussa ja ongelmien ratkomisessa paikallisia…

Lue asiakastarina

”Pulverpaint on erittäin joustava toimittaja, jonka kanssa on helppo asioida!” – Jokke-Koneistus Oy

”Olemme kilpailuttaneet muitakin maalausyrityksiä, mutta Pulverpaint tarjoaa meille parhaimman palvelukokonaisuuden hintansa, laatunsa sekä sijaintinsa suhteen. Pulverpaint on toimitusvarma toimittaja…

Lue asiakastarina

Näin raepuhallus etenee

 • Jotta rasva ja lika eivät pääsisi sotkemaan puhallusraetta, pesemme kappaleet tarvittaessa ennen puhalluksen aloittamista.
 • Puhalluksella karhennetaan kovia pintoja käyttämällä paineilmaa ja pieniä kiinteitä hiukkasia. Useimmiten raepuhallus toimii kappaleiden pintojen esikäsittelynä ja puhdistuksena ennen teollista maalausta, mutta sillä voidaan saavuttaa myös esimerkiksi ruostumattoman teräksen lopullinen pinta. Teräsraepuhallus tekee käsiteltävän kappaleen pinnasta karheamman, jolloin valittu maali tarttuu siihen paremmin. Näin maalauksesta tulee pitkäkestoinen ja erittäin siisti.
 • Raepuhallus tapahtuu suljetussa tilassa, jossa rae puhalletaan kappaleeseen paineilman avulla. Puhallettu rae kiertää järjestelmässä useamman kerran, minkä vuoksi on tärkeää, että puhallettavat kappaleet ovat mahdollisimman puhtaita ja rasvattomia.

Tutustu tarkemmin raepuhallukseen

Toimitamme ympäri Suomen

Pulverpaint Oy

Inhantie 14
63700 Ähtäri
Y-tunnus: 1595607-2

Copyright © 2024 Pulverpaint Oy