Pulverpaint Oy

Antimikrobiaalinen jauhemaalaus

Antimikrobiaalinen jauhemaalaus tarjoaa hygieenisen vaihtoehdon, kun tuotteen pinnalle halutaan muodostaa useimpia mikrobilajeja, kuten bakteereja ja hometta hylkivä kerros. Tällaisessa pulverimaalauksessa käytetyn uudenlaisen jauhemaalin teho perustuu patentoituun BioCote® -teknologiaan, jonka ansiosta tuotteen hygienitaso sekä kulutus- ja korroosionkestävyys saadaan nostettua huippuluokkaan.

Suojaa pinnat mikrobeilta jauhemaalin avulla

Markkinoilla on paljon erilaisia tuotteita sekä esimerkiksi julkisia tiloja, joiden pinnoilta vaaditaan erityisen korkeaa hygienialuokitusta. Varsinkin erilaisten riskiryhmien käyttöön suunnitellut tuotteet tai tilat tulisi tällöin käsitellä perinteisiä pinnotteita suojaavammilla aineilla, sillä perusteellisellakaan siivouksella ei aina saada kaikkia haitallisia partikkeleita millin tarkkuudella poistettua.

Bakteerien ja muiden mikrobilajien vastaisessa taistelussa ja ennaltaehkäisyssä tulisikin panostaa helposti kontaminoituvien pintojen perusteelliseen suojaukseen erilaisten pinnottavien suojakerrosten avulla. Juuri tähän ongelmaan tarjoaa ratkaisun antimikrobiaalinen jauhemaalaus, joka muodostaa minkä tahansa tuotteen tai tilan pinnoille suojaavan ja antibakteerisen pinnan. Tällöin maalaukseen käytetään jauhemaalia, joka tutkitusti hylkii haitallisia mikrobeja ja bakteereita antimikrobista hopea-fosfaattilasia sisältävän teknologisen pinnoitteen avulla. Samalla se parantaa myös maalipinnan kestoa kovienkin kemikaalien osalta ja estää tehokkaasti esimerkiksi homeen syntymistä.

Antimikrobiaalista jauhemaalausta voidaan hyödyntää kaikilla eri pinnoilla

Jauhemaalauksessa käytetään erilaisia pulverimaaleja, jotka ruiskutetaan maalattavalle pinnalle käyttäen kiinnityksessä apuna staattista sähköä. Tämän jälkeen maali kovetetaan korkeassa lämpötilassa, jonka jälkeen pinnasta muodostuu erittäin kova ja korroosin kestoltaan hyvinkin kestävä maali- ja suojapinta.

Antimikrobiaalinen jauhemaalaus soveltuu hyvinkin erilaisten tuotteiden ja pintojen käsittelyyn ja se kestää tarvittaessa kovaakin märkähankausta. Näin ollen sitä voidaan hyödyntää niin tasoite-, betoni- ja rakennuslevypinnoille, kuin myös yhtä hyvin erilaisten tuotteiden suojaukseen. Antimikrobiaalisten jauhemaalien joukosta löytyy myös polyesterijauhelakkoja sekä allergiatunnuksen saaneita sisämaaleja. Itse prosessi taas pystytään tuottamaan hyvinkin kustannustehokkaasti, jonka ansiosta suuremmatkin sarjatuotannot onnistuvat erittäin helposti.

 

Kysy lisätietoa antibakteerisista jauhemaaleista

Jos sinua kiinnostaa kuulla lisää uudesta antimikrobiaalisesta jauhemaalauksesta tai prosessissa käytetyistä jauhemaaleista, kysy meiltä lisätietoa! Alalta pitkän kokemuksen omaavat asiantuntijamme pystyvät neuvomaan sinua minkä tahansa tuotteen tai pinnan käsittelyssä ja valitsemaan juuri oikeat jauhemaalit kaikkiin eri käyttötarkoituksiin ja -kohteisiin.

Kun antimikrobiaalinen jauhemaalaus tulee ajankohtaiseksi, luota osaavaan kumppaniin. Tutustu nyt prosesseihin ja jauhemaaleihin alla olevan videon ja ladattavan esitteen avulla!

 

Jauhemaalaus Lataa esite Ota yhteyttä