0400 882 274 info@pulverpaint.fi

Pulverimaalaus | Jauhemaalaus

Pystymme jauhemaalaamaan kustannustehokkaasti monenmuotoisia kappaleita. Maalattavat tuotteet voivat olla valmistettu levystä tai putkesta, kunhan materiaali kestää lämpöä ja ne voidaan ripustaa maalausradalle. Isommat kappaleet, joita emme voi ripustaa maalausradalle, laitamme lattialla kulkevalle rullaradalle.

Pulverimaalit ovat täysin liuotteettomia, jonka vuoksi ne ovat vähemmän luontoa kuormittavia ja käyttäjäystävällisiä. Pulverimaali ruiskutetaan maalattavaan kappaleeseen paineilmaa apuna käyttäen. Värijauhe kulkee letkua pitkin pistooliin, jossa se varataan sähköstaattisesti. Varattu jauhe/ilmaseos tarttuu pinnoitettavaan kappaleeseen. Tämän jälkeen kappale laitetaan uuniin, jossa maali sulaa muodostaen kovan ja tasaisen pinnan. Pulverimaalauksella saadaan maalipinta, jonka mekaaniset ominaisuudet, kuten kulutuksen- ja iskunkestävyys ovat omaa luokkaansa. Pulverimaalausta kutsutaan myös jauhemaalaukseksi.

Käyttökohteen mukainen maali

Pulverimaaleja on eri käyttötarpeiden mukaan Ral-värikartan mukaisesti. Jauhemaaleja löytyy eri käyttökohteiden mukaan sisä- ja ulkokäyttöön, erilaisilla kiiltoasteilla ja pintakuvioilla.

Epoksijauhemaalit kestävät erinomaisesti liuottimia, kemikaaleja sekä mekaanista kulutusta. Käyttökohteita ovat mm. kalusteet, lankatuotteet ja putket.

Epoksi-polyesterijauhemaalit ovat kulutusta kestäviä. Käyttökohteita ovat mm. toimistokalusteet, hyllyt, sisävalaisimet ja kotitalouskoneet.

Polyesterijauhemaalit kestävät erinomaisesti säärasitusta ja soveltuvat hyvin ulkokäyttöön. Käyttökohteita ovat puutarha- ja katukalusteet, ulkovalaisimet, ikkuna-ja oviprofiilit sekä maatalous-ja metsäkoneet.

Sinkkipohjamaali muodostaa vahvan kalvon kemiallisia aineita ja korroosiota vastaan. Sinkkijauhemaalin päälle voidaan pulverimaalata esim. polyesterijauhemaalilla toinen väri, mikäli halutaan pintakäsiteltävälle tuotteelle hieman ilmettä ja lisää korroosionkestoa.

Lataa tästä jauhemaalaamomme uusi esite.